Caroline Tuijn

Mijn naam is Caroline Tuijn.
Toen ik als meisje van 16 in 1989 voor het eerst een honden trimsalon binnen stapte, was ik meteen verkocht. Al vanaf de eerste dag was ik verliefd op het samenwerken met honden, en ik heb ook sindsdien niets anders meer gedaan.
Het trimmen is wat mij betreft maatwerk. Elke hond is een individu en vraagt om een bepaalde benadering en samenwerking.
Rust en begrip zijn voor mij de twee belangrijke pijlers waarop ik mijn trimwerk baseer, en deze werkwijze zorgt voor een zo relaxed mogelijke trimbehandeling, voor zowel de hond als voor mij.

Niet elke hond vindt een bezoek aan de trimsalon even leuk, en aan mij de taak om te luisteren naar de hond en het verblijf bij mij zo prettig mogelijk te maken.

De rode draad van mijn werkzaamheden is altijd het trimmen geweest, maar naast het runnen van mijn trimsalons en het opleiden van stagiaires heb ik: een dierenpension gerund, honden opgevangen, geresocialiseerd en herplaatst, ik ben praktijkdocent en examinator bij De Trimacademie, ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige voor honden en ik werk als professioneel dierentolk voor De Zomerhof.

Na al die jaren een leven tussen en met honden geleefd en gewerkt te hebben is mijn kennis en ervaring op verschillende vlakken bijzonder groot.
En omdat een gezonde hond voortkomt vanuit een mix van factoren zoals bijvoorbeeld: karakter, ras, leeftijd, leefomstandigheden, voeding en opvoeding, kan ik door die schat aan kennis en vaardigheden vaak helpen bij problemen, maar ik zal zeker niet aarzelen om door te verwijzen naar een collega in de hondenbranche wanneer ik er zelf niet uitkom of simpelweg de kennis/mogelijkheid of vaardigheid niet heb.

Naast de periodieke bezoekjes aan de trimsalon is goede vachtverzorging thuis natuurlijk ook zeer belangrijk, en dat klinkt simpeler dan het doorgaans is.
Het op de juiste manier goed verzorgen van de vacht van je hond is een vaardigheid, en een vaardigheid moet je aanleren, en ik kan je daarbij helpen. Ook het al oude gezegde “goed gereedschap is het halve werk “ is zeer van toepassing bij het verzorgen van de vacht.
Ik geef je niet alleen woordelijk advies dus, maar ook 1 op 1 vachtverzorgingles samen met jou en je hond.

Tijdens deze lessen komen er verschillende zaken aan bod. Niet alleen het daadwerkelijke kammen en borstelen zelf, maar ook uitgebreide uitleg over materialen en producten, uitleg over de vacht van jouw hond en het verharingsritme zodat je begrijpt waar je op moet letten. Ik leer je desgewenst hoe je op een veilige manier het haar bij de oogjes weg kunt knippen, veilig knippen van de nagels, het schoonhouden van het gebit, en uitleg over het wel of niet uitplukken van haren uit de oren.
Als laatste maar niet minder belangrijk…het samenwerken met je hond tijdens de verzorging. Wassen en borstelen hoeft geen vervelende aangelegenheid te zijn. Wanneer het voor de hond duidelijk is wat er van hem of haar gevraagd wordt, en wanneer jij als verzorger vriendelijk, duidelijk en consequent te werk gaat zul je merken dat de wekelijkse borstelbeurt voor de hond even gewoon zal zijn als uitlaten en eten krijgen.
Bedenk dat goede vachtverzorging echt niet makkelijk is, en het vragen om hulp hierbij dan ook geen overbodige luxe!
Met de juiste kennis, vaardigheden, en het juiste materiaal hebben zowel jij als je hond een hondenleven lang plezier van een goed verzorgde vacht die geen narigheid en pijn veroorzaakt.

Rassen waarbij je doorgaans wel wat tips en tricks van een professional kunt gebruiken zijn oa: Doodles, Poedels, Waterhonden, Boomers, Dwergkeesjes, Berner Sennen, Leonberger, Newfoundlander, Briard, Schapendoes, Tibetaanse terriër, Engelse en Amerikaanse Cockerspaniël etc.
Maar ook gecastreerde en gesteriliseerde honden! Door de verandering in de hormoonhuishouding zien we helaas dat sommige vachtsoorten een enorme toename van ondervacht ontwikkelen, en dus ook de wijze van vachtverzorging aangepast moet worden. Tot slot langharige rassen in de leeftijd van ±7 maanden t/m 3 jaar. In deze periode hebben rassen als de Briard, en de Doodle een zeer bewerkelijke vacht die moeilijk klit vrij te houden is.

Voel je vrij om geheel vrijblijvend advies te vragen over trimmen, een vachtverzorgingsles, een voedingsadvies, of een gesprek met je dier
Ik help jullie graag.

Hartelijke groet,
Caroline